Torrevieja

VÄLKOMMEN TILL TORREVIEJA


Torrevieja är en stad och kommun i provinsen Alicante

Staden ligger vid Medelhavet cirka 50 km söder om Alicante på Costa Blanca-kusten

Torrevieja har långa och populära badstränder, i söder Playa Del Cura och i norr Playa Los Locos och La Mata-stranden. Playa de Los Náufragos är "spanjorernas egen strand". De allra flesta badstränder är bemannade med så kallade socorristas - livräddare. I närområdet finns även relativt många golfbanor.

STRÄNDER


Torreviejas kust består av över 2 mil vita sandstränder och vikar.

Torreviejas stränder är väldigt lättåtkomliga både om man går till fots eller tar bilen då det är bra skyltat överallt. Skyltningen visar vad som finns på respektive strand såsom duschar, lekplatser för barnen, räddningsbojar, livräddare, utomhusgym mm.


Mellan varje strand ligger små härliga vikar, s k calas, där du kan snorkla, dyka och sola i lite mer avskildhet och lugn än de lite mer folktäta stränderna. Utanför några Torreviejas stränder ligger också en del fantastiska korallrev.
RESTAURANGER


Det finns gott om barer, kaféer och restauranger i Torrevieja och du kan hitta mat från nästan alla länder i världen.

På grund av den kulturella mångfalden i Torrevieja är den gastronomiska utbudet mer som en storstad än en medelstor semesterstad.

Några tips:


  • El Meson De La Costa Restaurant, Calle Ramon y Cajal 27
  • Vela Beach, La Matastranden

Fusion, La Matastranden

  • Vela Beach, Strandpromenaden i Torrevieja
  • Las Columnas, Avenida Marineros 23 Playa Del Cura, 03182, Torrevieja


BEST PLACE

FOR FAMILY VACATION


Förutom många vanliga parker med olika lekredskap för barnen finns tivoli, minigolf, vattenpark och turer med tåg, båt, häst och vagn, go-kart


Vid strandpromenadens pirfäste finns en festplats med ett tivoli med en rad åkattraktioner och stånd med spunnet socker, våfflor, godis etc. Det är öppet från kl.18.

.

SHOPPING


Förutom alla trevliga gatumarknader i olika storlekar så finns det också ett enormt stort utbud av shopping och att gå i affärer i Torrevieja, med mer över 2300 butiker och kommersiella lokaler, finns det något för alla. Mode, skor, kläder parfym, elektriska varor och lädervaror, samt givetvis massor av restauranger som finns runt Plaza de Izabel II samt i de andra centrala delarna av Torrevieja. Centrum ligger bara ca 200 m från småbåtshamnen, och alla de omgivande gatorna. Det är uppbyggt lite som en labyrint, med alla affärer och smågator. Ca 10minuters bilväg från Torrevieja ligger det stora shoppingcentrumet La Zenia

UTFLYKTER


Ett ”måste” för en förstagångsbesökare i Torrevieja är att besöka de vackra parkerna, vilka de många betecknas som nationalparker, dessa är Lagunas, La Mata, El Honda och Salinas i Santa Pola, där parkerna gästas av en olika fåglar.


Även Torreviejas två enormt stora saltsjöar är omtyckta sevärdheter, där de används för regionens saltproduktion.

BETALNINGSUPPGIFTER


Bankkonto, Swish

Copyright @ All Rights Reserved